FRIGG

FRIGG is een nieuw Deens merk fopspenen met verschillende vormen en kleuren, gemaakt van natuurrubber of siliconen. De FRIGG speentjes zijn er in twee maten (maat 1; 0-6 maanden en maat 2; 6-18 maanden).  FRIGG speentjes hebben prachtige vormen en kleurencombinaties. Zo kun je kiezen uit de Classic (in verschillende kleurcombinaties) en de Daisy, een speen die de vorm van een bloem heeft. 

FRIGG is in de Noorse Mythologie de naam van godin van de aarde, lucht en vruchtbaarheid. Ze was de vrouw van oppergod Odin, en de dag vrijdag is naar haar vernoemd. De naam Frigg betekent ook ‘liefde’ of ‘geliefde’. Een mooi gekozen naam voor een nieuw merk babyspeentjes met Deens design.

Een natuurrubber speen is geel/bruin van kleur. De kleur van een speentje kan verschillen doordat deze van een natuurlijk materiaal is gemaakt. Natuurlijk rubber is sterk en ideaal voor babytjes die op de speen gaan bijten. Het is 100% BPA- en PVC-vrij. Daarnaast neemt rubber snel de temperatuur van de mond over, wat prettig en vertrouwd voelt voor je kindje. En natuurlijk rubber is biologisch afbreekbaar, dus de spenen zijn ook nog eens milieuvriendelijk!

Door de zuigkracht van je kindje kan het gebeuren dat de speen wat groter wordt of licht van vorm verandert. De speen vormt zich namelijk naar de mond van je kindje. Bij maat 1 zal vooral het bolletje van de kersvorm wat kunnen vergroten. Bij maat 2 kan de verandering wat groter zijn.

Speentjes van natuurrubber zijn niet vaatwasmachinebestendig. Het gebruik van magnetron sterilisatoren wordt afgeraden. Je kan de speen schoonmaken door deze voor gebruik te steriliseren door er kokend water over te gieten. Druk voor gebruik het eventuele water uit het speentje zodra deze is afgekoeld. Laat het speentje niet afkoelen in het gekookte water, hierdoor kan kalk uit het water zich hechten aan het speentje, waardoor deze donker en dof zal worden. Dat is niet schadelijk en zal naar verloop van tijd vanzelf weer verdwijnen, maar het ziet er minder mooi uit.

Geadviseerd wordt om een fopspeen ongeacht tijdig te vervangen. Zodra de speen van natuurrubber wat donkerder kleurt en gaat plakken is deze aan vervanging toe. Inspecteer voor gebruik het speentje bij zowel siliconen als natuurrubber of deze geen scheuren heeft, vooral als de baby tandjes begint te krijgen.

Sorteer op
Sorteer op
© 2012 - 2022 Gras onder je voeten | sitemap | rss